Gyakran ismételt kérdések

Kérdéseid lennének a szolgáltatással kapcsolatban? Összeszedtünk pár kérdést, amit a legtöbbször kérdeznek vendégeink. Ha nem találod a kérdésedre a választ, ne habozz, hívj minket vagy keress a közösségi oldalakon.

Gyakran ismételt kérdések

Kinek ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

Mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és egészségügyileg alkalmas a kezelésre.

Veszélyes a lézeres szőrtelenítés?

A kezelés teljesen biztonságos, szakértő kezelő és professzionális gép használatával.

Vannak e mellékhatásai a lézeres szőrtelenítésnek?

Alapvetően nincs mellékhatása a kezelésnek. Időleges kipirosodás, duzzanat előfordulhat, valamint a lézerrel szőrtelenített területen a bőr tónusa sötétebbé vagy világosabbá válhat, ezek a tünetek azonban pár óra múlva enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek, ha maximálisan betartjuk a kezelés előtti és utáni utasításokat.

Milyen terület kezelhető lézeres szőrtelenítéssel?

A teljes test kezelhető. Nőknél a klasszikus területek (hónalj, bikini, láb) mellett jelenleg a leggyakoribb a teljes intim. Férfiaknál a leggyakrabban kezelt testrészek a mellkas, hát, arc.

Soha nem kezelünk azonban szemöldököt a szem épségének védelme érdekében, azonban a szemöldök közötti terület kezelhető.

Hogyan készüljek a kezelésre?

Legalább 20 nappal a kezelés előtt ne végezz semminemű gyantázást.

A kezelés megkezdése előtt 1 héttel már ne tegyük ki a kezelt területet napfénynek, ide értendő a szolárium, valamint az önbarnító krémek használata.  Ne végezz semmilyen hámlasztó, vagy bőrradír kezelést.

Kezelés előtt 24 órával szauna, forró fürdő, illetve izzadással járó sporttevékenység végzése nem ajánlott.

24 órával a kezelés előtt szükséges a kezelendő területet körültekintően és precízen leborotválni az irritációk elkerülése érdekében, ellenkező esetben kontraindikáció léphet fel.

Fontos, hogy COVID oltás után leghamarabb 2 hét elteltével tudjuk a kezelést igénybe venni.

A kezelésen tiszta bőrrel jelenj meg, krémek és dezodorok használata nélkül. Ne használj sminket, ha a kezelés az arc területét érinti, ellenkező esetben ez a szalonban eltávolítható.

Milyen kizáró okai vannak a végleges szőrtelenítésnek?

Kizáró ok lehet, a világos, ősz, vörös szőrszál, ugyanis a lézer energiája a szőrtüsző pigmentanyagában elnyelődve pusztítja el azt, azonban ezek a szőrtípusok szőrtüszőjében kevesebb a pigmentanyag, így nem biztos, hogy a szőrtüsző elpusztul.

Cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés alatt, valamint aktív bőrbetegség, kóros hegesedésre (kleoid) való hajlam esetén az előzetes konzultáción felmérjük, hogy lehetséges-e a kezelés, azonban bizonyos gyógyszerek szedése közben sem javasolt, ilyenek a fényérzékenységet fokozók, vagy a Isotretinoin hatóanyagú gyógyszerek szedése alatt, illetve fél éven belül. Terhesség és szoptatás időszaka alatt nem lehet igénybe venni a lézeres szőrtelenítést.

A kezelés megoldás a szőrbenövésre?

Nagyon gyakori és kellemetlen probléma szőrtelenítés után az úgynevezett szőrbenövés, ennek kiküszöbölésére a lehető legjobb eljárás a lézeres szőrtelenítés.

Szabad lézeres szőrtelenítéssel kezelni a tetovált területet?

Nem, mert a tetoválás extra pigmentanyagot tartalmaz, mivel a lézersugarat a pigment vezeti, így azon a területen a bőr megégne.

Mennyire kellemetlen a kezelés?

Az általunk használt Elysion Pro orvosi dióda lézeres szőrtelenítőgép Crystal freeze hűtőrendszerrel dolgozik. A kezelőfej felületének hűtőrendszere a fotoimpulzosok között lép működésbe, amikor nincs fénykibocsájtás. A Crystal freeze rendszer kellemesen hűsít, ezáltal komfortosabb a kezelés, valamint ennek segítségével megvédi a bőrt a károsodástól.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

A kezelés időtartama a kezelendő terület nagyságától függ. Kisebb területek, pl. felső ajak feletti rész pár perc alatt kezelhető, egy teljes láb esetében ez azonban egy óra is lehet.

Mekkora legyen a szőröm, mielőtt elmegyek a lézeres szőrtelenítésre?

Fontos, hogy a kezelendő terület teljesen sima, frissen borotvált legyen. Amennyiben találunk a kezelendő részen otthagyott szőrszálat, azt egyszer használatos borotvával a kezelés megkezdése előtt a szalonban eltávolítjuk.

Mi a különbség a diódalézer és a villanófény (IPL) között?

A diódalézer abban különbözik az IPL-től, azaz a villanófényes eljárástól, hogy a diódalézer energiája célzottan ér el a szőrtüszőkbe, véglegesen pusztítja el azokat. Míg az IPL-nél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása emiatt pedig nem végleges.

Visszanőhetnek a már lézerrel kezelt szőrszálak?

Néhány szőrszál ellenálló lehet a lézeres kezelésre, vagy a kezelés után visszanő, azonban ezek mind halványabb tónusúak, vékonyabbak, puhábbak, pihe szerűek.

Mi előzi meg a szalonban a szőrtelenítési eljárást?

A kezelés megkezdése előtt minden esetben egy konzultációval kezdünk, amely során felvesszük az anamnézist, megbeszéljük a kezelés előnyeit, kockázatait. Elvégezzük a fototípus meghatározást, majd egyeztetésre kerül a kezelési terv és a költség.

Mi a teendő a kezelés után?

A kezelés után kerülni kell az UV sugarakat (napfény, szolárium) minimum 3 napig, valamint fényvédő krém rendszeres és megfelelő használata javasolt (30-50 SPF).

Ne sportoljon, szaunázzon és ne vegyen forró fürdőt kezelés után 48 óráig.

A kezelés után azonnal visszatérhetek a munkába?

Közvetlen kezelés után kerülni kell a napsugárzást, izzadást, valamint az esetlegesen bőrre jutó vegyszereket.

Konzultáció során minden esetben átbeszéljük, hogy az adott munkakörben mik azok a dolgok, amire figyelni kell, hogy a frissen kezelt területet megóvjuk.